dissabte, 30 de gener del 2010

Badalona 2010, res de nou sota el sol

Aquesta nit s’obre oficialment l’any en el que Badalona serà la Capital de la Cultura Catalana. Aquesta capitalitat, que va rotant anualment per ciutats i viles catalanes sol repercutir en una farcida agenda d’actes, una bona participació ciutadana i una millora en els equipaments culturals locals.

Però a unes hores de l’obertura encara és una incògnita pels badalonins i badalonines com repercutirà la capitalitat a la seva ciutat. És per això que sota el títol “Que n’esperem de la Capital de la Cultura Catalana?La Sargantana organitzava aquest dimecres al vespre una taula rodona amb personalitats de la cultura local i el regidor de cultura de l’Ajuntament.

Malauradament la taula rodona no va servir per desvetllar cap incògnita. L’agenda d’activitats encara no és pública i la majoria de badalonins i badalonines desconeixen en qui vaixell s’ha embarcat el seu Ajuntament. Això sí, ja es va deixar clar que d’equipaments culturals per la ciutat res de res.

Caldrà seguir a l’espera per veure si la capitalitat cultural aporta activitats d’interès per la ciutadania en general, i aquest bloc en particular o, si tal i com va dir un assistent a l’acte: “ens ha agafat el bou”.