dimarts, 2 de febrer del 2010

Conflictes oblidats i processos de pau

Sri Lanka, Myanmar, Colòmbia, el Congo, Turquia, Iraq i Nigèria són els escenaris triats pel cicle de conferències “conflictes oblidats i processos de pau” organitzat per la xarxa de Biblioteques de Barcelona en col•laboració amb l’Escola de la Cultura de la Pau de la UAB. Així doncs seran set conferències repartides per diferents biblioteques de la ciutat que començaran aquest dijous i finalitzaran l’1 de març.


Sri Lanka: reptes postbèl•lics i construcció de la pau” és el títol de la ponència que tindrà el vespre d’aquest dijous a la Biblioteca Mercè Rodoreda del Guinardó. Tot i que el govern d’Sri Lanka va guanyar la guerra civil als Tigres de l’Alliberament del Regne Tàmil l’any passat, l’antiga illa de Ceilan no ha deixat de ser notícia. Ahir, Humans Rights Watch reclamava l’alliberament d’11.000 tàmils confinats en camps de reclusió. Vilaweb ens informava ahir també, dels moviments de la diàspora tàmil encaminada a una solució democràtica del conflicte polític. Caldrà veure que ens expliquen.

Cronologia de la guerra civil d'Sri Lanka (RTVE)
El conflicte armat entre els tàmils i l'exèrcit de Sri Lanka s'acaba després de vint-i-cinc anys (Vilaweb)
La Guerra Civil a Sri Lanka mata la llibertat d'expressió (Público)

1 comentaris:

Cake ha dit...

carai tu, això si que és informar-te sobre conferències aparentment molt interessants.Com que crec que no tindré temps d'anar a totes(o potser a cap), suposo que ens apropareu el contingut d'alguna d'elles oi?Com dieu a dalt, jo desitjo que m'informin, que tenen bona pinta aquestes!