divendres, 29 de gener del 2010

Fòrum Social Català



Aquests dies a Davos els líders mundials celebren el Fòrum Econòmic Mundial per, com diu l'organització, "millorar l'estat del món: repensar, redissenyar, reconstruir" basant-se en la premissa que el progrés econòmic i el desenvolupament social van de la mà, amb debats protagonitzats per presidents, ministres i empresaris. Mentrestant, a Porto Alegre (Brasil) es commemoren i es fa balanç dels deu anys que han passat des del primer Fòrum Social Mundial, que va néixer en aquesta ciutat en contraposició al fòrum econòmic de Davos, per demostrar que no hi ha una única visió del món. El FSM, protagonitzat per moviments socials, s'ha anat convertint en un símbol per a tots aquells que lluiten contra la globalització, la guerra, la discriminació i l'exclusió. Com que no disposen de recursos abundants, el FSM es celebra cada dos anys, i aquest any no hi haurà un Fòrum com a tal (el proper serà l'any que ve a Dakar, Senegal) sinó actes descentralitzats de reflexió i debat a diferents indrets del món.

Nosaltres us recomanem l'assistència a la segona edició del Fòrum Social Català, que tindrà lloc els propers dies 30 i 31 de gener a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona (a la Plaça Universitat).

Feu una ullada al programa, farcit de xerrades, debats i tallers (versió amb descripcions de les activitats aquí).

Aquest any, el tema central serà la crisi global (en totes les seves dimensions: econòmica, social, política, ambiental, alimentària, cultural, democràtica, etc.). Més en concret, les seves causes i conseqüències, i les possibles alternatives a un món en crisi.



Vídeo de la roda de premsa de presentació del FSCat