dijous, 4 de març del 2010

Entrevista a David Trueba




David Trueba va créixer en una família de vuit germans –entre ells el cineasta Fernando Trueba- i com diu ell: “Entre tanta gent havies de dir coses interessants per fer-te escoltar”. Així va ser com va desenvolupar el do de paraula que tan el caracteritza a entrevistes i xerrades.

Va estudiar Ciències de la Informació a la Universidad Complutense de Madrid perquè, encara que ja tenia clar que es volia dedicar al cinema, en aquella època –fa uns vint anys- encara no existien escoles com ESCAC o d’altres similars i la carrera de Periodisme era la que tenia els continguts més útils per aplicar després al món del cinema.

Més tard va realitzar un curs a l’American Film Institute que ja el va encaminar cap al que seria la seva dedicació principal.

Però no va deixar de banda la vocació de periodista i ha treballat a El Periódico molts anys com articulista i actualment exerceix la mateixa feina a El País.

Però encara li quedava un altre món per explotar: el de la literatura. Ha escrit tres novel·les: Abierto toda la noche (1995), Cuatro amigos (1999) i Saber perder (2008).

Vídeo 1

Vídeo 2